Installatie voor de aanmaak van dressing

3 december 2021

Een complete lijn voor de aanmaak van dressing

Al jarenlang maakt Gronfa dispergeerders en homogenisatoren voor de aanmaak van o.a. mayonaises en dressings. Maar niet al te vaak krijgen we de kans om een complete installatie te leveren, inclusief de mengtanks, de kleppen, het leidingwerk, het bordes, de koppelborden en de besturing.  

Maar in dit geval kregen we wel die kans en in het najaar van 2017 is de machine opgeleverd. De eerste recepten zijn gemaakt en wat blijkt is dat wat we samen met de klant hebben bedacht, in de praktijk ook nog werkt! Niet overtuigend na mijn idee.

De grondstoffen worden deels handmatig en deels automatisch toegevoegd aan de premixtank en/of mengtank. De tanks zijn voorzien van passende roerwerken en het emulgeren vindt plaats buiten de tank, middels de Gronfa inline dispergeerder. Na de aanmaak wordt de dressing verpompt naar een buffertank en vandaar uit naar een afvulinstallatie voor cups. De gehele installatie, inclusief leidingwerk van en naar de opslagbuffers en afvulmachine, wordt CIP gereinigd via de besturingskast op het bordes.

Deel dit nieuwsartikel