Semi-automatisch onder-niveau afvullen van cans

Semi-automatisch onder-niveau afvullen van cans

Toepassing:  afvullen van 20 liter jerrycans Werkwijze: handmatig de cans op de vulpositie zetten (de houder zorgt voor de juiste centrering) druk op start  de automatische vulcyclus vind plaats: tarrering vullansbeweging tot onder in de emballage grofdosering tot setpoint (lans blijft onder in) lans stijgt tot boven-niveau, onder-spongat fijndosering tot setpoint lans stijgt tot rustpositie … Continued

Harsmenginstallatie

Deze harsmenginstallatie is recent opgeleverd en verving 6 andere machines. De levering bestond uit: een dubbelwandige vaccuumtank met co-axiaal menger (dissolver met schrapend ankerroerwerk) en storttrechter een toevoersyteem voor 4 vloeistoffen, compleet met opslagtanks bordes besturingskast met HMI

IBC afvulinstallatie voor chemicaliën

Deze IBC afvulinstallatie is uitgevoerd met een snel-wisselsysteem voor de (10) vullansen. Iedere vullans heeft een dedicated toevoerslang. De afvulmachine wordt gevoed vanuit een tankwagen. Via een meegeleverd semi-automatisch rollenbaansysteem worden de IBC’s en blokpallets met drums aan- en afgevoerd. Zowel de voorinstelling als de X-beweging zijn in dit geval electisch aangedreven.

Atex statief dissolver voor coatings

Van deze Atex cat 2 G T4 statiefmenger voor coatings staan er twee in Duitsland. Ze zijn geschikt voor zone 1/2 en zijn uitgevoerd met klapdeksel. De afzuiging wordt automatisch geschakeld met het openen van het deksel. Verder is er een pneumatische hoogte verstelling geïntegreerd, zodat een grote verscheienheid aan emballages gemend kunnen worden.

Atex afvulmachine voor cans

Gravimetetrische afvulinstallatie voor cans van 5, 10 en 25 liter. Rondom de vulopening geldt een Atex zone 1, daarbuiten een zone 2. De af te vullen producten zijn o.a. zoutzuur en aceton. Er wordt gebruik gemaakt van een half-automatische rollenbaan en additioneel is een pneumatische doppensluiter voorzien. De besturingskast is voorzien van een overdruksysteem.