Professionaliseren met inline dispergeertechnologie

2 maart 2023

Stabiele emulsies, reduceren “fish-eyes” en verhogen efficiëntie? Gronfa Procestechniek maakt dit mogelijk. De Gronfa IDM maakt deel uit van het in-line portfolio (GPO poederoplosser), NM (notenmolen) en GC (colloïd molen).

Gronfa helpt opdrachtgevers | producenten in de voedingsmiddelen-, chemische- en farmaceutische industrie met het vinden van de juiste oplossing en voegt waarde toe bij het verder opschalen van hun productieprocessen.

Als producent van dynamische en in-line meng-, afvulsystemen en oplossing partner voor klant-specifieke toepassingen levert Gronfa mengtechnologie vanuit fabriek Zutphen en werkt intensief samen met klanten richting resultaat.

De IDM machine is standalone | verrijdbaar inzetbaar of kan worden geïntegreerd in geavanceerde proces- en productielijnen.

Efficiencyslag

Naast conventionele werkwijze middels het produceren via een tank [dynamisch dispergeren DS DISP] kan er in een aantal gevallen worden gekozen om het product in-line te dispergeren, emulgeren, homogeniseren (recirculerend). Dit gebeurt klant specifiek en is sterk afhankelijk van applicatie en procescondities.

De IDM is breed inzetbaar en geschikt voor vloeibare en moeilijk oplosbare poeders. De principewerking berust op benutting van hoge afschuifkrachten en botsingsenergie. Middels dit kosteneffectieve systeem kunt u een tijdbesparende efficiencyslag maken en maakt investeren in de compacte installatie extra interessant met minimale verstoring van productieprocessen.

 

Applicatie en product

functie

emulgeren, dispergeren, homogeniseren.

technologie

high-shear | rotor-stator

product

sauzen, drinks, lotions, crèmes.

capaciteit

2-75m3 per uur

uitvoering

1-2 mengkamers

pomprotor – cartridge mogelijk

ontwerp

hygiënisch | ATEX geldende richtlijnen.

Enkele voordelen:

–         constante end-of-line kwaliteit

–         handig voor verhoging efficiëntie

–         kosteneffectief systeem.

 

Meer weten?

Gronfa Procestechniek, Brinkhorst 14, 7207 BG Zutphen info@gronfa.com.

Bellen kan uiteraard ook:

T: +31 575 523000.

Deel dit nieuwsartikel