Innovatie: volautomatische Can Afvulinstallatie

12 januari 2023

Meer capaciteit en een betere afzuiging bij het vullen van jerrycans, zonder ombouwen van de installatie bij verschillende can-formaten: de volautomatische vul- en sluitmachine van Gronfa Procestechniek maakt dit mogelijk. Deze nieuwe installatie is nog efficiënter dan de al langer bestaande half-automatische. Ze helpt bedrijven opschalen en professionaliseren.

Als producent van geavanceerde meng-, afvulsystemen IBC Drums Cans en betrouwbare oplossing partner voor klant-specifieke procesoplossingen binnen Food Processing, Chemie, Pharma sector heeft Gronfa Procestechniek een volautomatische ontworpen speciaal voor het volautomatisch afvullen van Jerrycans t.b.v. minerale en plantaardige oliën en vloeibare voedingsstoffen. De machines werken nauwkeurig en voorkomen bijvoorbeeld bij het vullen dat de vloeistoffen gaan schuimen.

Voorheen werkten die installaties uitsluitend halfautomatisch en “stand-alone”. Dat betekent dat de operator handmatig de Can in de installatie plaatst. Wens vanuit markt kwam om grotere capaciteit, afzuiging boven de can zolang die nog niet is afgesloten en minimale verstoring van processen ten gevolge van omsteltijden. Veilig en efficiënt. Gronfa heeft deze uitdaging omgezet tot dit innovatieve resultaat en samen met opdrachtgevers, partners en leveranciers gerealiseerd en opgeleverd. De volautomatische vul- en sluitmachine voert zelf de Jerrycans aan, vult ze in een grotendeels afgesloten ruimte met een goede afzuiging en sluit ze vervolgens op juiste gewicht.

Efficiencyslag

Elke jerrycan, van 5 tot 25 liter, kan door de installatie worden verwerkt. Hiervoor voert de operator eenmalig het recept met de verschillende maten in via het bedieningsscherm. Het vulproces gebeurt vervolgens automatisch, zonder dat de operator de machine hoeft om te stellen; één operator kan dankzij deze installatie het werk doen van drie of vier. Zelfs de aan- en afvoer van de jerrycans kan door robots worden uitgevoerd. Hierdoor verbetert ook de hygiëne. Hierdoor kan opdrachtgever een flinke tijdbesparende efficiencyslag maken. Dat maakt investeren in de installatie extra interessant in relatie tot “total-cost-of-ownership”.

Compacte installatie

Dankzij nieuwe opties helpt de volautomatische installatie bedrijven om snel op te schalen en verder te professionaliseren en heeft compacte footprint 100×120 centimeter.

Enkele voordelen samengevat

-geen omstellingen nodig bij wijziging Can-formaat

-gesloten cabine: reduceren gevaarlijke dampen | geïntegreerde delen (sluiten kort na vullen)

-volledig automatisch systeem i.p.v. semi-automatische Can Afvulmachine

Meer weten? info@gronfa.nl | +31 575 523000

Deel dit nieuwsartikel