10-kops drum-en IBC afvulmachine

3 december 2021

Een veilig en snel wisselsysteem geeft flexibiliteit

Stilstand is achteruitgang. Steeds hetzelfde doen past daarom niet in het vocabulaire van Gronfa Procestechniek. Dus ook niet op het gebied van afvultechniek.

Recent heeft Gronfa een 10-kops gravimetrische afvulmachine in bedrijf gesteld. Er worden verschillende producten vanuit een tankwagen mee afgevuld. De installatie staat buiten onder een overkapping en het is geen Atex omgeving. De dedicated? slangen en vullansen vullen het product vanuit de tankwagen direct af in IBC’s en drums (op een blokpallet). De vullansen kunnen snel, veilig en eenvoudig gewisseld worden en hebben elke een eigen veerbalancer voor extra bediengemak.

De voorinstelling en de horizontale beweging worden met een elektrisch aangedreven spindel uitgevoerd. De vullansbeweging is zoals bij bijna alle Gronfa afvulmachines volledig automatisch.

Onder van de leveringsomvang is een halfautomatisch aangedreven rollenbaansysteem, compleet met bordes/ Het rollenbaansysteem is voorzien van tranenplaat tussen de rollen, en dus goed beloopbaar voor een snelle en veilige vullanswissel. Uiteraard is de installatie voorzien van de benodigde beveiligingen en een besturingskast met plc.

Deel dit nieuwsartikel